Συνολικές προβολές σελίδας

γλυκό σταφύλι

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ρώγες σταφυλιού
500 γρ.ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερόβανίλια
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τις ρώγες πολύ καλά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.Παίρνουμε μία κατσαρόλα και κάνουμε εναλλάξ στρώσεις τις ρώγες με τη ζάχαρη.Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες.
Ετσι τα σταφύλια θα χάσουν όλα τους τα υγρά και θα υγροποιηθεί η ζάχαρη.
Το δέσιμο του γλυκού...
1.Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά το γύκό και προσθέτουμε το νερό
2.Βράζουμε χωρίς να ανακατεύουμε και ξαφρίζουμε εαν χρειαστεί.Σιγοβράζουμε το γλυκό για 40 λεπτά μέχρι να ΄δεσει το σιρόπι.
3.Την άλλη μέρα ξαναβράζουμε σε κανονική φωτιά για 8 με 10 λεπτά,προσθέτουμε βανίλια και χυμό λεμονιού και κατεβάζουμε απο την φωτιά.
4.Βρέχουμε μία πετσέτα και την στύβουμε πολύ καλά.Σκεπάζοθμε την κατσαρόλα και την κουνάμε.Αυτό το κάνουμε για να μείνει το σταφίλι στρογγυλό και να μην ζαχαρώσει.
5.Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε βάζα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου