Συνολικές προβολές σελίδας

Πύλη Εισόδου SCHENGEN στο Πλωμάρι?

Την αναγκαιότητα δημιουργίας Πύλης Εισόδου SCHENGEN στον τόπο μας, επισημαίνουν οι Σύλλογοι Πλωμαρίου, ο Σύλλογος Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων Δωματίων, ο Εμπορικός Σύλλογος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΠΟΛΙΟΝ», με έγγραφό τους στον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κ. Κορδώνη.

Στο υπόμνημα, τονίζονται μεταξύ άλλων:
«Πρόσφατα με την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης» στην αυτοδιοίκηση και σε δημόσιες υπηρεσίες, βιώνουμε καθημερινά μια νέα φάση συρρίκνωσης και φθίνουσας οικονομικής πορείας για τα οποία μεγάλη ευθύνη έχει η Πολιτεία.

Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι η δημιουργία Πύλης Εισόδου SCHENGEN στον τόπο μας όχι μόνο θα ανατρέψει τη φθίνουσα οικονομική πορεία του Πλωμαρίου, αλλά και θα συμβάλει αποφασιστικά στην ανοδική αναπτυξιακή πορεία του.

Επιπλέον, θα θέλαμε να τονίσουμε το γεγονός ότι: α) διαθέτει όλες σχεδόν τις απαραίτητες υποδομές, καθώς και όλες οι εμπλεκόμενες Δημ. Υπηρεσίες και αρχές για τη λειτουργία της Πύλης Εσόδου, όπως το Λιμεναρχείο, Τελωνείο και Αστυνομία, β) γεωγραφικά βρίσκεται πολύ κοντά στη Φώκαια και στη Σμύρνη, με τις οποίες υπήρχε καθημερινή επικοινωνία πριν από το 1922, και είναι σημαντικά τουριστικά θέρετρα, τα οποία θα αποτελέσουν για μας και όλη τη Λέσβο δεξαμενή τουριστών γ) υπάρχει δεδηλωμένο ενδιαφέρον από τις απέναντι γειτονικές πόλεις της Τουρκίας.

Ακόμη, θα θέλαμε να θεωρηθεί και ως ένα από τα αντισταθμιστικά οφέλη που οφείλει η Πολιτεία στο Πλωμάρι λόγω των τελευταίων συρρικνώσεων που επέφερε σ αυτό, καθώς και λόγω της συνεχιζόμενης κακής οδικής προσπελασιμότητας».

dimokratis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου