Συνολικές προβολές σελίδας

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΛΕΣΒΟΥ-ΛΗΜΝΟΥ

Ανάστατη είναι η κοινωνία του βορείου Αιγαίου μετά την υπαγωγή, από την Τράπεζα της Ελλάδος, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου στα μέτρα εξυγίανσης που προβλέπει ο ν. 3601/2007, όπως τροποποιήθηκε από τον νόμο 4021/2011.

Και μάλιστα με το σκεπτικό ότι παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές της για την αντιμετώπιση των αδυναμιών της Τράπεζας, δεν κατέστη δυνατή η λήψη μέτρων που θα αποκαθιστούσαν τη βιωσιμότητά της. Η άδεια της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου ανακλήθηκε και εκκαθαριστής της ορίστηκε ο κ. Μιχαήλ Ανδριώτης.

Από το πρωί, δεκάδες κάτοικοι του νησιού απευθύνονται στην Τράπεζα, προκειμένου να διασφαλίσουν τα συμφέροντα τους χωρίς όμως να λαμβάνουν απαντήσεις, ενώ δεν έλειψαν και εικόνες πανικού. 'Αγνωστες παραμένουν και οι επιπτώσεις από το κλείσιμο της Τράπεζας στην τοπική οικονομία. Ήδη σχετική ανακοίνωση υπήρξε από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητά «την εξασφάλιση των καταθέσεων των χιλιάδων κατοίκων των νησιών μας, που την εμπιστεύτηκαν, καθώς επίσης και η εξασφάλιση των κεφαλαίων των χιλιάδων μικροεπενδυτών/ συνεταίρων της».

Τέλος, πριν από λίγο, ο πρόεδρος της τράπεζας Απόστολος Πατέστος μιλώντας στην ΕΡΑ Αιγαίου υποστήριξε πως "δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τις καταθέσεις".

"Η αιτιολογία από πλευράς της Τράπεζας της Ελλάδας είναι το έλλειμμα της κεφαλαιακής επάρκειας ύψους εννέα εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό όμως συμβαίνει εδώ και χρόνια και για αυτό μας γεννά ερωτηματικά το γεγονός ότι τώρα ενεργοποιείται από την Τράπεζα της Ελλάδας. Ερωτηματικά, επίσης, γεννά η απόφαση να εξαιρεθούν από το πακέτο στήριξης ύψους 48 δισ. ευρώ όλες οι συνεταιριστικές τράπεζες» κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Πατέστος.

ΗΜΕΡHΣΙΑ ON LINE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου