Συνολικές προβολές σελίδας

ΣΥΝΤΑΓΉ ΑΠΟΚΡΙΑΣ

Έφτασε και η Κυριακή της Τυρηνής και οι περισσότεροι απο μας τηρώντας τα έθιμα θα φτιάξουμε γαλακτομπούρεκο ή ρυζόγαλο.
Παρακάτω δίνεται μια συνταγή για εύκολο γλυκό!

Τι χρειαζόμαστε:
4 κούπες γάλα
1/2 κούπα ρύζι γλασέ
λίγο αλάτι
1/2 κούπα ζάχαρη
1 βανίλια
2 κουταλιές του γλυκού κορν-φλαουρ.
κανέλα
Πως το κάνουμε:
1.Βάζετε το ρύζι να βράσει στην κατσαρόλα με μια κούπα νερό και λίγο αλάτι.
2.Ταυτόχρονα ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη για να λιώσει. Από τις 4 κούπες γάλα κρατάτε τη 1/2 κούπα εκτός, στην οποία θα διαλύσετε τις 2 κουταλίες κορν-φλαουρ και τη βανίλια.
3.Μόλις βράσει το ρύζι και πιει το νερό ρίχνετε το γάλα με τη ζάχαρη. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήστε να βράσει για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
4.Στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα που έχετε κρατήσει κι έχετε διαλύσει το κορν-φλαουρ και τη βανίλια. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει (θα το δείτε με το μάτι).
5.Μοιράζετε στα μπολάκια και ρίχνετε από πάνω κανέλα. Βγαίνουν περίπου 6-7 μπολάκια (ανάλογα το μέγεθος)
Καλή επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου