Συνολικές προβολές σελίδας

Περιφερειακά Ιατρεία...



Η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου αφού ενημερώθηκε για τις επερχόμενες μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού των περιφερειακών ιατρείων της Λέσβου προς το Βοστάνειο Νοσοκομείο, εκφράζει την έντονη αντίθεσή της ως προς την τακτική αυτή.


Θεωρούμε πως απόρροια μιας τέτοιας ενέργειας, θα είναι η επισφαλής λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων της Λέσβου που ήδη λειτουργούν οριακά αλλά και μία ακόμη υποβάθμιση της Λεσβιακής υπαίθρου μετά την συγχώνευση των Δήμων και το κλείσιμο περιφερειακών δημόσιων υπηρεσιών.Η κάλυψη του Νοσοκομείου της πόλης, με νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί στα χωριά μας, συνεπάγεται ταυτόχρονα, την αυτόματη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα ιατρεία της Λεσβιακής υπαίθρου. Αυτό, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής μας, δηλαδή το ιδιόμορφο γεωγραφικό ανάγλυφο , την εκτεταμένη πληθυσμιακή περιφέρεια και το ανεπαρκές οδικό δίκτυο‚ θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την εύρυθμη λειτουργία των πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας των χωριών και εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για την ομαλή πρωτοβάθμια περίθαλψη του τοπικού πληθυσμού.
Για τους λόγους αυτούς κρίνουμε επιτακτική την ανάγκη παραμονής του συνόλου του νοσηλευτικού προσωπικού που υπηρετεί στα περιφερειακά ιατρεία της Λέσβου και προτείνουμε οι όποιες ανάγκες του Νοσοκομείου να καλυφθούν με μεταθέσεις συμπατριωτών μας που υπηρετούν σε άλλες περιοχές της χώρας και επιθυμούν να επιστρέψουν στο νησί.
lesvosnews.net

2 σχόλια:

  1. Πραγματικά λυπηρή η συγκεκριμένη προοπτική. Παράλληλα με την εξυπηρέτηση των Δημοσίων Υπηρεσιών (θεμιτό εν μέσω κρίσης) έπρεπε να ληφθεί υπ' όψιν και η εξυπηρέτηση των πολιτών, αν θέλουμε να μιλούμε για κράτος Δικαίου και όχι για κράτος που τρέφει τη γραφιοκρατική του υπόσταση εις βάρος των ανθρώπων που το συνιστούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντισταθήτε, φωνάξτε, επαναστατήστε. Παίρνουν αποφάσεις χωρίς να μας ρωτήσουν, χωρίς να μας σκεφθούν.Όσο δεν μιλάμε, τόσο μας απαξιώνουν. Ερημοποιούν τα χωριά μας, μας εγκαταλείπουν στην τύχη μας, αλλά μας επιβάλλουν τα αβάσταχτα χαράτσια τους. Φωνάξτε, διαμαρτηρηθήτε και δώστε γροθιά στους ξετσίπωτους και ανάλγητους πολιτικάντηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή